Cartagena

Het oude Romeinse amfitheater is één van de belangrijkste bezienswaardigheden, maar in Cartagena wemelt het van de Romeinse opgravingen. Het centrum is bijna een openbaar museum geworden. De meeste opgravingen zijn vrij om van buiten te bekijken. Om naar binnen in deze musea te gaan, wordt er een kleine vergoeding gevraagd, meestal kost dat rond 3 euro per museum.


Vanuit het Torres park (Parque Torres), op de Monte de la Concepción, heeft men een prachtig uitzicht over de hele stad met de haven en verschillende vestingen op de heuvels. Monte de la Concepción is een van de 5 heuvels die Cartagena rijk is. Door de strategische ligging is Cartagena vanouds een belangrijke haven geweest en is tegenwoordig nog steeds een belangrijke Spaanse marine basis.

Voor degene die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de Spaanse burgeroorlog, is het aan te raden om het Burgeroorlogsmuseum te bezoeken. Dit is gehuisvest in de voormalige schuilkelder onder de Monte de la Concepción, direct naast de panorama lift. Omdat Cartagena één van de belangrijkste bases van de Republiek was, werd de stad hevig gebombardeerd door generaal Franco tijdens de oorlog. In deze oude schuilkelder worden veel oude beelden getoond en geeft het een beeld van het leven van de inwoners tijdens de oorlog.

Licor 43-fabriek

Een bezoek aan Cartagena is niet compleet als je Experiencia 43 niet hebt meegemaakt: een perfecte gelegenheid om de oorsprong en de geheimen van Licor 43 te ontdekken.

EEN PAREL AAN DE MIDDELLANDSE ZEE

Stel je voor: een Spaans paradijs met fantastische stranden en de zon die altijd schijnt. Een plek met ruim 2000 jaar luisterrijke geschiedenis die af te lezen valt aan de schitterende kastelen en paleizen, overblijfselen van Romeinse architectuur en bijzondere archeologische vondsten onder de zeespiegel. Dat is Cartagena, de thuisbasis van Licor 43 aan de Middellandse Zee.

Cartagena is de ideale stad om te dwalen langs historische gebouwen, om te zwemmen of te zeilen, om authentieke Spaanse gerechten te proberen en om te genieten van elk gouden moment. En de kers op de taart tijdens dit verblijf is een bezoek aan de thuisbasis van Licor 43 met een Experiencia 43 tour.

Link