Rojales

Rojales is een typisch landbouwdorp waardoor de rivier Segura (Rio Segura) stroomt, omdat er weinig regen valt per jaar zal deze Rio vaak nagenoeg droog staan.


Op de foto ook het waterrad uit het einde van de 19de eeuw, om het niveau tussen de rivier en de hogergelegen velden op de rechteroever te overwinnen.

 

Grotwoningen


De grotwoningen Cuevas del Rodeo.
In de bergen uitgegraven in de 18de eeuw door mijnwerkers uit Murcia die naar Rojales waren gekomen om aan landbouw te doen.
Deze bijzondere wijk is nu een toeristische attractie rond het onderaardse Ecomuseo del Habitat.
Een groot aantal kunstenaars heeft nu bezit genomen van deze woningen om er hun atelier te vestigen en de resultaten van het kunsten aan de toeristen te verkopen.

Schelpenhuis

Wanneer je de grotwoningen van Rojales gaat opzoeken passeer je ook voorbij “Casa de las Conchas” het schelpenhuis van Fulleda Manuel Alcaraz.
Als jonge kerel had Fulleda al een passie voor schelpen.
Hij begon ze te verzamelen en toen hij in 1974 , na negen jaar in Frankrijk gewoond te hebben, eigenaar werd van een huis in Rojales, heeft hij besloten om de buitenkant te versieren met schelpen. Hij verzamelde de schelpen op de stranden van Guardamar del Segura en La Manga del Mar Menor. Hijzelf weet het niet maar sommige schatten dat er in het huis zo´n 600.000 schelpen verwerkt zijn.
Het zou 12 jaar duren om zijn huis te versieren met mozaïek-achtige patronen.
Het Casa de las Conchas is tegenwoordig een toeristische attracties van het gebied.
Wanneer Fulleda Manuel thuis is ben je altijd bij hem welkom om ook de binnenkant van zijn 240 m2 grote huis te bezoeken. Een fooi stelt hij wel op prijs na een bezoek.

BEZOEKADRES
Manuel Alcaraz Fulleda
Casa de las Conchas
10 Calle Rodeo Cuevos
Rojales, Alicante